Dirigent

Sander van den Houten
Sinds november 2021 is Sander van den Houten dirigent van Exspecto. Het eerste concert onder leiding van Sander was in 2022: de Messiah van Händel. In 2023 gaf Exspecto een zomerconcert in Epe met lichter muzikaal repertoire. Op 29 maart 2024 staat de Johannes Passion van Bach op de lessenaar.

Naast Exspecto geeft Sander leiding aan meerdere koren: Arise Kampen, Zang- en Oratoriumvereniging De Nieuwe Ster Zwolle en Concertkoor Immanuel Kampen. Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en Vocaal Ensemble Magnificat.

Sander kan niet alleen als koordirigent goed uit de voeten. Ook het orgel kent voor hem geen geheimen. Sinds 2017 is Sander organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk. Daarnaast studeerde Sander in 2023 met glans af aan de Beiaardschool in Amersfoort. Kijk ook op: www.sandervandenhouten.nl

Scroll naar boven